Sleduj nás

Klitschko: Respekt všem lidem, kteří dělají MMA. Určitě je to těžší sport než box!

Klitschko: Respekt všem lidem, kteří dělají MMA. Určitě je to těžší sport než box!
Legendární vládce těžké váhy světa boxu v nedávném rozhovoru přiznal, že je uchvácen tím, jakým směrem se smíšené bojové sporty ubírají. O to více proto chová respekt ke každému, kdo se tomuto odvětví věnuje.

„Každý, kdo se nebojí vlézt do klece, si zaslouží mé uznání. Abyste MMA mohli dělat, potřebujete být velmi agilní, vytrvalí a komplexní (boj v postoji i na zemi). Určitě je to těžší sport než box,“ reagoval sám Dr. Steelhammer, jehož oko svůj zrak upřelo zejména na UFC.

„Je velice obtížné zůstat úspěšný v takové organizaci, jako je UFC. Ke každému, kdo tam zápasí, chovám obrovský respekt. A když vidím ženy, jaké zápasy podstupují a co tomu obětují, pak je můj respekt k nim ještě větší,“ přidával.


Sám Klitschko byl ve své aktivní době údajně váben představami, že by z boxu přesedlal na MMA, jeho bojové základy z dětství tkvěly v judu, nakonec se však této myšlenky i díky četným zraněním zřekl.

„Možná jsem také mohl zkusit zápasit v UFC, schopnosti jsem k tomu měl. Pouze bych nemohl být tak aktivní wrestler. K boji na zemi mě limitovala má zranění zad. Možná jsem byl schopný trénovat boj na zemi, ale bylo by to vždy po krátkých intervalech, nejednalo by se o nic dlouhodobého,“ odhalovala dnes už třiačtyřicetiletá legenda.


Další články