Sleduj nás

Bob Arum: Dana White má vrozenou vadu mozku, pokud promuje turnaje v této době

Bob Arum: Dana White má vrozenou vadu mozku, pokud promuje turnaje v této době

Šéf stáje Top Rank Boxing Bob Arum se opřel do svého MMA konkurenta a prezidenta organizace UFC Dany Whitea.

Vrchnímu náčelníkovi UFC je často veřejností vyčítáno, že se prakticky už jako jediný snaží v době koronavirové krize promovat turnaje. Do této kolonky kritiků se nyní přidal i zkušený Bob Arum.

„Dana White by se měl stydět!“ řekl muž, který se v boxerské branži pohybuje už neuvěřitelných 54 let. „Pořádat turnaje jen proto, aby byly, je tou poslední věcí, kterou v této zemi a této obtížné době potřebujeme.“


USA je momentálně nejvíce postiženou zemí světa a počet nakažených tam každým dnem rapidně přibývá. Nikdo neví, jaká bude situace za dva nebo tři týdny, až se nachýlí čas turnaje. Prozatím se však spekuluje, že by se UFC 249 mohlo konat na Floridě.

„Pravda je bohužel taková, že lidé jako White mají vrozenou vadu inteligence,“ říká Arum, jenž k tomu všemu přistupuje úplně opačně. „Když se mě někdo zeptá, co bude s boxem, odpovídám, že nevím. Situace se může vyjasnit za měsíc, dva, tři, možná všechno bude trvat až do konce roku. Teprve až se věci vyjasní, začneme něco plánovat,“ dodával.


Všechny boxerské turnaje tímto byly odloženy minimálně do konce května, zrušily se tak zápasy mezi Whytem a Povetkinem nebo Alvarezem a Saundersem. K bezpečnostním opatřením v rámci MMA sáhlo i PFL nebo Bellator. Zatím se drží jen UFC. V Evropě by pak rádo pokračovalo bez diváků RCC.


Další články