Sleduj nás

Fedor Emelianenko: Mám-li se udobřit se svým bratrem, musí se omluvit všem, které urazil, znásilnil, podvedl nebo napálil

Fedor Emelianenko: Mám-li se udobřit se svým bratrem, musí se omluvit všem, které urazil, znásilnil, podvedl nebo napálil
Někdy by se mohl člověk až divit, jak dokáží být dva bratři tak rozdílní. Zatímco Fedor je uznáván pro své zkušenosti i svůj charakter, tak jeho mladší bratr Alexander tropí jeden průšvih za druhým.

Alexander Emelianenko má za sebou opravdu temnou minulost. Několikrát byl nachytán, jak řídí pod vlivem alkoholu, dvakrát z místa činu ujel a jednou se dokonce dostal do vězení za sexuální napadení. Odsouzen byl na čtyři a půl roku, za dobré chování ho však po třech letech pustili na svobodu.

Mladší nositel hvězdného příjmení se prakticky pár chvil po propuštění opět dostal do alkoholového průšvihu, když na jaře ještě současného roku naboural dvě vozidla. Před zraky několika svědků místo činu opustil a ujel. Zákon si ho ale přeci jen znovu našel.


V roce 2019 se Alexander opět vrátil do nitra klece, tedy spíše ringu, kde vyměnil MMA rukavice za ty boxerské a koncem listopadu se v Rusku utkal s Mikhaylem Koklyaevem. Fanoušci se předem těšili na velkou bitvu, ve skutečnosti šlo ale o drsné ujednávání sporů, které skončilo výhrou Emelianenka.

„Alexův zápas s Koklyaevem? Moc dobře vím, o co tam šlo. Nejednalo se však o sport, nýbrž o anti-sport! Mohl bych to nazvat cirkusem, ale tím bych jenom urazil cirkus jako takový,“ zlobil se starší a zkušenější Fedor na jednání svého bratra, který šel tak trochu s dobou a vyříkal si osobní spory před diváky v ostrém zápasu.


Vztahy mezi oběma bratry údajně již delší dobu váznou. „Co se týká Alexandera, každý den se za něho modlím, aby jednou dokázal najít sám sebe, ale jinak je pro mě mrtvý. Je to s námi podobně jako v Bibli (vypráví příběh): ,Otec měl dva syny. První požádal o svou půlku dědictví, načež odešel daleko. Veškeré své jmění utratil za děvky, večírky atd. Poté si však v době hladomoru uvědomil, že byl doma vždy milován, a tak se chtěl vrátit s omluvou. Ještě, než se stihl vrátit, ho na cestě uviděl otec a s láskou se k němu rozeběhl. Následně svým sluhům poručil, aby ho teple oblékli a zabili to nejtučnější tele. Na počest jeho návratu byla uspořádána obrovská hostina. Staršího bratra, který vždy poslouchal otcovy příkazy, to pochopitelně rozčílilo, protože jemu samotnému nikdy takováto velká oslava umožněna nebyla, ale otec mu to vysvětlil. »Můj synu, ty jsi byl vždy po mém boku. Vše, co mám, je tvé. Nyní však musíme oslavovat a být šťastní, jelikož tvůj bratr byl mrtev a teď je opět naživu. Byl ztracen a nyní je nalezen.«‘ Takže i pro mě je Alexander ztracen, ale modlím se za něj, aby se jednou našel.“

Vzhledem k tomu, že má Alexander za sebou velmi temnou minulost, bude pro něj důležité, aby své hříchy napravil. „Mám-li se udobřit se svým bratrem, tak se nejprve musí omluvit všem, které urazil, znásilnil, podvedl nebo napálil. Musí se omluvit všem lidem, které nazval zvířaty,“ uzavřel Fedor kapitolu otázek týkajících se jeho o pět let mladšího sourozence.


Další články