Sleduj nás

Procházka se chce stát světovou jedničkou, výběr příští zastávky se zúžil na dvě možnosti

Procházka se chce stát světovou jedničkou, výběr příští zastávky se zúžil na dvě možnosti

Jen co se vrátil po úspěšné obhajobě zpátky do Česka, čekalo ho tu vřelé uvítání, velké ovace, ale také spousta otázek. Jiří „Denisa“ Procházka (26-3-1) tedy stihl prozradit, kudy by si přál ve své kariéře pokračovat.

Takže co bude dál? „To teď řešíme, buď bude Bellator, nebo UFC. Já chci ukázat ten posun a chci dokázat, že mám na to být světová jednička,“ odpovídal pohotově pro Deník Sport Denisa, jenž naznačil, že jsou pro něj připraveny dobré podmínky z obou stran. Bellator by mu možná umožnil okamžitou bitvu o titul, sám šampion Ryan Bader ho k ní vyzval, v UFC by naopak mohl naplno rozvíjet svůj potenciál.


„Nyní běží dvouměsíční lhůta, pak zhodnotíme nabídky. Zatím jsme na začátku, pro nás je důležitý sport, výkony a hloubka cesty než množství peněz,” citoval portál czechfighters slova trenéra Martina Karaivanova s tím, že Rizin je pro Jirku již uzavřená kapitola, kterou svými schopnostmi dávno přerostl.

Ze všeho nejdříve bude Procházka muset vyjednávat s Bellatorem. Jednak mu to nařizuje stará dohoda s Rizinem a jednak si určitě rád vyslechne možnosti, jak by to vypadalo s onou avizovanou bitvou o pás šampiona polotěžké váhy. Teprve kdyby obě strany během vyjednávání nenašly společnou řeč, bude moct Procházka a jeho tým vyslyšet nabídky z UFC.


„V případě, že by přišla nabídka na jeden zápas v Bellatoru a rovnou o pás s Baderem, tak by nás to zajímalo. Myslím si ale, že je to utopie. Jiří je momentálně 13. na světě, takže jsou tam před ním top zápasníci UFC, je tam i Němkov, a jak jsme se bavili, tak jít tu extraligu s těmi nejlepšími je asi ta cesta,“ dodával prostřednictvím czechfighters Karaivanov.


Další články