Sleduj nás

Procházka: Chci ukázat, že mám sílu a bojové IQ na to být nejlepší

Procházka: Chci ukázat, že mám sílu a bojové IQ na to být nejlepší

Jiří „Denisa“ Procházka (26-3-1) se už nachází na ostrově Yas, kde si tuto neděli časně z rána vůbec poprvé stoupne do oktagonu UFC a pokusí se zastavit švýcarského bijce Volkana „No Time“ Oezdemira (17-4).

Sedmadvacetiletý český samuraj vstupuje pod křídla MMA velikána s nemalými ambicemi. Sám Dana White si Procházku chvíli po podpisu smlouvy chválil a nyní s nadšením očekává, jak si jeho nová akvizice povede.

„Myslím si, že si chce UFC ověřit, jak jsem dobrý a zdali jsem na tuto úroveň připraven,“ svěřil se Denisa oficiálnímu webu organizace, která se teď na nějaký čas stane jeho domovem.


A on sám doufá, že tam bude moct zaútočit na ty nejvyšší příčky, ačkoliv začíná hned pěkně zostra. „Volkan je velice dobrý protivník, což je pro mě skvělá příležitost, jak dokázat, že na to mám. Chci předvést, že mám sílu i bojové IQ na to stát se úplně nejlepší.“

Top-fight.cz - Bojové sporty v České republice | Tipy a analýzy ...


Jedna z otázek se týkala i toho, proč Jirka bojuje s rukama dole. „Když je mám dole, tak mohu vidět každý pohyb svého soupeře a díky tomu lépe reagovat. Můj bojový styl je trochu šílený a musím ho neustále pilovat, protože pokud nevíte, jak se pohybovat, a necítíte, co soupeř udělá, pak nemůžete držet své ruce dole jako já,“ vysvětloval.

Následně už jenom slíbil, že si jeho zápas lidé užijí. „Fanoušci by měli očekávat skvělé utkání, já sám se o to chci postarat. Chci mít takový souboj, který se bude dobře sledovat, a chci předvést, jak umím pracovat se svým tělem i dechem,“ podotkl Procházka, jehož debut si užijeme tuto neděli chvíli po třetí hodině ranní.


Další články