Sleduj nás

Terminátor vs. Frankenstein! Vémola bude na Oktagonu 13 čelit drtivé síle brazilského protivníka

Terminátor vs. Frankenstein! Vémola bude na Oktagonu 13 čelit drtivé síle brazilského protivníka

Je to téměř tady! Nejkrásnější bojový turnaj roku hlásí svůj návrat a diváci si jej jako tradičně budou smět vychutnat na pražské Štvanici. Půjde o MMA show plnou hvězdných bitev, v jejichž popředí se nepředstaví nikdo jiný než český Terminátor (26-5-0), který si před zápasem století s Attilou Véghem bude muset poradit se silným brazilským Frankensteinem (15-6-0).

Jak tato nálož dopadne? To je předem velmi obtížné tipovat. Karlos Vémola jakožto nejlepší zápasník sloužící na tuzemské scéně bude muset hájit svůj odkaz proti nájezdům hostujících válečníků. Jeden takový se tu představil i nedávno a suverénním způsobem knokautoval druhého domácího bojovníka Jana Gottvalda. Jeho jméno je Henrique da Silva a přezdívá se mu Frankenstein.

Toto brazilské monstrum si prošlo mnoha soutěžemi, mezi nimiž nelze opomenout ani prestižní UFC, kde podobně jako Terminátor odmlátilo šest zápasů. První dva pro něj dopadly vítězně, zbývající čtyři s neúspěchem. Přesto Henrique da Silva patří k těm z obávanějších zápasníků, pro něž jsou ostatní světové soutěže malé. A co víc, všechny své soupeře ničí formou knokautu a právě zde bude muset být Vémola velice opatrný.


Jakákoliv chyba může znamenat konec zápasu ve prospěch hostujícího protivníka. Karlos Vémola se pokusí využít své dobře vypilované země, aby mohl směrovat průběh utkání pro svou výhru body. Jestli ovšem z jeho strany přijde ukončení, to si zatím jako v mnoha předchozích případech neodváží tipovat.


„I když nejsem primárně polotěžká váha, tak cítím, že je pro mě Frankenstein hratelný soupeř,“ nechal se slyšet Vémola chvíli po vyhlášení souboje. „On je ale obrovská devadesát trojka (váhová hranice pro tuto divizi), což mi může dělat problémy. Výška, váha… tohle je jeho výhoda. Každopádně se na to maximálně připravím. Nikdy nic nehodlám podcenit,“ doplňoval.

Pražská Štvanice je místem, které zejména bojoví příznivci milují, a pokud jde do bitvy i Karlos Vémola, nedá se říct, že by si někdo odvážil nechat takovýto turnaj ujít. Oktagon jej prezentuje pod pořadovým číslem 13, přičemž diváci si jej budou smět užít i z domácího prostředí, a to díky obrazovkám O2 TV Sport, které svůj přenos nabídne již tuto sobotu od 20 hodin.


Další články