Sleduj nás

Pochytá OKTAGON bojovníky, kteří budou propuštěni z UFC?

Pochytá OKTAGON bojovníky, kteří budou propuštěni z UFC?

V UFC probíhá posledních pár týdnů velká čistka, kterou odskáče až šedesát zápasníků. Zatím šli z kola ven Pettis, Silva, Ostovich, Romero nebo Johnson, další je budou následovat.

Současná situace v nejprestižnější MMA lize světa může být skvělou příležitostí pro ostatní organizace, které mohou do svých řad získat velká jména. Pokusí se o to i domácí organizace OKTAGON MMA?

„Dostávám nabídky od různých manažerů. Záleží na tom, co by nám takový bojovník mohl přinést a kolik bude stát. Musíme si držet určitou cenovou politiku, a nezbláznit se. Nemůžeme si zatím dovolit co Rusové nebo Poláci. Musíme přemýšlet jinak. Například Machovi Muradovovi dokážeme nabídnout stejné peníze, jaké má v UFC. Kdybychom však chtěli přeplatit PFL a získat Anthonyho Pettise, museli bychom sáhnout hlouběji do kapsy a je otázkou, zda by se to vyplatilo. Navíc, aby příchod borce, který v UFC něco znamenal, dával smysl, musíte zaplatit i kvalitního soupeře. Nemá význam někoho podepisovat jen na jeden zápas,” prozradil Ondřej Novotný pro server Sport.sk.


Organizace OKTAGON MMA se s koronavirovou krizí poměrně dobře poprala, díky čemuž její hodnota a prestiž stoupla. „Bez diskuze už nějakou dobu patříme mezi nejlepší desítku. Konkrétní umístění je subjektivní na základě různých parametrů. Vyrovnat se momentálně nedá jen UFC,” myslí si Ondřej Novotný.

Anthony Pettis odchází z UFC


Jen tak pro zajímavost, Mach Muradov si za poslední zápas vydělal 24 000 dolarů (12 000 za zápas + 12 000 za výhru), což je v přepočtu více jak 500 000 Kč. K tomu však dostal i bonus za výkon večera v hodnotě 50 000 dolarů, díky kterému odměna značně nabobtnala.

Líbilo by se vám, kdyby se v OKTAGONU objevovalo více zápasníků z UFC?


Další články