Sleduj nás

Kincl: Nechápu, co tam rozhodčí OKTAGONu předváděli, šlo o zdraví bojovníků

Kincl: Nechápu, co tam rozhodčí OKTAGONu předváděli, šlo o zdraví bojovníků

Turnaj OKTAGON 21 nebyl jen o skvělých výkonech a napínavých zápasech, které diváci sledovali se zatajeným dechem. Hodně fanoušků a diváků si po turnaji stěžovalo na výkony rozhodčích, které byly prý často úplně mimo mísu.

Nelíbily se jim neprofesionální výkony rozhodčích, které ohrožovaly zdraví zápasníků. Na toto téma se vyjádřil i Patrik Kincl. Co konkrétně mu přišlo přes čáru?

Kincl je přesvědčený, že zápas Peňáze měl rozhodčí Voborník ukončit už dříve, protože předposlední granát mohl soupeři urvat hlavu.


„Co mě dostalo, byl zápas Matěje Peňáze. Ten výkon se mi fakt líbil, až na to ukončení. To je věc, která přímo ohrožuje zápasníky. Ten předposlední granát, který tam vyslal jeho soupeři, málem urval hlavu. To byl vrchol. Byl jsem na několika školeních rozhodčích, kde skoro při podání ruky probírají ukončování. Pokud je zápasník v poloze plodu, jen se kryje a přestává zápasit, tak by měl rozhodčí okamžitě reagovat. Nemyslím tím, aby zápas rovnou ukončil, protože se z toho může bojovník ještě oklepat, ale minimálně být připravený na jeden nebo dva další údery. Matějův soupeř tam dostal dalších pět granátů,” reagoval Patrik na ukončení zápasu Peňáz vs Debienne, na který dohlížel rozhodčí Voborník.

Rozhodčí udělali několik chyb na OKTAGONu 21


Podobně Kincl smýšlí i o zápase mezi Mackem a Enevem, ve kterém Macek trefil krásný loket a koleno a pak poslal soupeři smršť dalších úderů přímo do zátylku.

„Naložil mu pět granátů do zátylku, což je zakázané. Ty údery jsou nebezpečné a skutečně to může zápasníkovi ublížit. Můžete namítnout, že si tohle má hlídat zápasník, ale ten má úplně jiné starosti. Od toho je tam rozhodčí, který to má hlídat. Měl to ukončit po jedné bombě, nebo to stopnout, dát borci čas na vydýchání a vrátit to zpátky.”


Další články