Sleduj nás

David Kozma: Tady není o čem! Vémola bude mít v zápase o patnáct kilo více a získá titul

David Kozma: Tady není o čem! Vémola bude mít v zápase o patnáct kilo více a získá titul

Držitel opasku pro šampiona veltrové váhy David Kozma se na svém Instagramu poměrně obšírně vyjádřil k hlavnímu zápasu OKTAGONu 20.

Sám Pink Panter úspěšně obhájil na OKTAGONu 17, když v náročném zápase zdolal Matého Kertésze. První, co Davida překvapilo, byla váha, se kterou se Francouz Alex Lohoré dostavil. I když zápasil celou kariéru ve veltrové kategorii, a střední váhu si zkusil pouze v jednom zápase, čekalo se, že na Karlose dorazí „vykrmený“, aby eliminoval silovou výhodu českého Terminátora.

„Lohoré je typická sedmasedmdesátka, v 84 kg měl až poslední zápas. Na vážení dal 82 kg, takže vůbec nechápu, proč do toho zápasu jde. To je přesně typ soupeře, který bude Vémolovi sedět. Je lehčí a všichni víme, co Vémola dokáže s lehčími soupeři. Já jsem s ním párkrát spároval, takže vím, že ubránit ten takedown prostě nejde. Má tam tu sílu a bude mít v zápase o 15 kg víc. Koukal jsem na instagramu, že Karlos měl už 5 hodin po vážení o 10 kg více. Není o čem, v tomto zápase si to Vémola pohlídá. První kolo lowkick, hodí ho a bude ho kontrolovat na zemi. Druhé kolo to samé a třetí kolo ho utáhne z toho svého škrcení north-south choke a vyhraje titul. Myslím, že do čtvrtého a pátého kola to nepůjde, ale každopádně Vémola bude vítěz. Vémola je tu jasný favorit, není o čem.“


Uvidíme, jak se potvrdí poměrně jasná predikce. MMA bývá často o jedné dobré ráně, ale je otázkou, zda má Alex v rukavicích takový granát, který by dokázal Karlose poslat na podlahu klece.


Další články