Sleduj nás

Buchinger: OKTAGON je československé UFC. Proti Vémolovi bych neměl moc šancí, ale zápas bych vzal

Buchinger: OKTAGON je československé UFC. Proti Vémolovi bych neměl moc šancí, ale zápas bych vzal

Na vybojování titulu v OKTAGONu nepotřeboval legendární slovenský zápasník Ivan Buchinger moc času. O jedenáct let mladšího Ronalda Paradeisera seknul už v první polovině úvodního kola.

Úspěch mu vlil krev do žil a prohlásil, že by si klidně střihl zápas i s Davidem Kozmou a Karlosem Vémolou.

Po výhře Buchinger zářil štěstím. Moc dobře totiž věděl, že případná prohra by ohrozila jeho renomé. Hned po bitvě si řekl o další titulovou bitvu v nižší váhové kategorii.


„Sledovali mě lidé, kteří mě do teď neznali. Opasku si vážím, protože OKTAGON je teď na Slovensku jako UFC v Americe. Opravdu bych řekl, že je to slovenské UFC. Má hodně sledujících. Neuvěřitelně jsem makal, abych zápas zvládl. Můj soupeř byl totiž velmi šikovný, vysoký, opačný gard (levák), rychlý, výbušný, mladý. Měl v sobě vše, díky čemu by mohl vyhrát. Ale já jsem holt zkušený veterán," řekl spokojený vítěz.

Ivan potvrdil, že mu po výhře spadl kámen ze srdce. Není se čemu divit, mohl ztratit opravdu hodně. Rád by si to rozdal s Davidem Kozmou, a dokonce už přemýšlel i o Vémolovi.


„S Davidem Kozmou, šampionem v 77, bych chtěl určitě zápasit. Už se mě lidi dokonce ptali, jestli bych vzal zápas s Vémolou. S Karlosem jít nechci. Vím, že je brutálně silný, ale pokud zhubne na osmdesát kilo, jsem připravený s ním jít. Popravdě, neměl bych proti němu moc šancí. Silově by mě určitě porazil, ale stejně bych zápas s ním vzal."


Další články