Sleduj nás

Odtajněno! Přímá cesta do UFC na Procházku nečeká, nejprve bude jednat s konkurencí

Odtajněno! Přímá cesta do UFC na Procházku nečeká, nejprve bude jednat s konkurencí

Jak si většina fanoušků přála, že se Jiřímu Procházkovi otevřou okamžitě dveře do UFC, tak se bohužel nestane. Martin Karaivanov, trenér českého šampiona japonského Rizinu, pro server idnes.cz totiž potvrdil, že podle dohody musí Denisa nejprve vyjednávat s konkurencí.

„Do konce února má na nás Rizin opci, může spolurozhodovat o tom, co bude dál. Určitě budeme muset začít vyjednávat s Bellatorem. Až pokud bychom se nedohodli, přichází na řadu UFC. Chceme dodržet postup, chovat se slušně, takže to bude v tomto pořadí,“ svěřoval se kouč sedmadvacetiletého válečníka, jenž sám několikrát potvrzoval, že má v kariéře vyšší cíle. A těch už v Japonsku dosáhnout nelze.


Bellator je mnohými považován za druhou nejlepší MMA organizaci světa. S ohledem na to, jaké bojovníky nyní pěstuje ONE Championship a jakým směrem se ubírá, je celkem obtížné s tímto tvrzením souhlasit. Prestiž mu zaručeně ubrat nemůžeme a už vůbec ne, pokud by Denisa mohl bojovat o titul. Jakmile totiž český samuraj obhájil svůj pás, nabídl se mu Ryan Bader (dvojí šampion Bellatoru), že když to nedopadlo na Silvestra v Rizinu, udělají to někdy v průběhu roku 2020 na jeho půdě. A Procházkův tým má teď nad čím přemýšlet.


„Výzvou nám to Bader ulehčil. Na hotelu dáme hlavy dohromady a řekneme si, co chceme. Je možné, že si odskočíme do Bellatoru pro titul. Nebo se nedohodneme a zkusíme UFC. V Rizinu už asi nezůstaneme, nemá nám co nabídnout,“ reagoval Karaivanov.

Jiří Procházka si úspěchem nad Američanem C.B. Dollawayem připsal už desátou výhru v řadě. Poosmé za sebou navíc svého soupeře dokázal knokautovat. Někdo s takovýmto rekordem je určitě lákavým zbožím v tom světovém měřítku. Uvidíme tedy, jak se situace vyvine.

Další bleskurychlé KO! Dollaway s Procházkou nevydržel ani dvě minuty – VIDEO



Další články