Sleduj nás

Makhmud Muradov parádním hákem roztancoval soupeře a došel si pro třetí výhru v UFC v řadě

Makhmud Muradov parádním hákem roztancoval soupeře a došel si pro třetí výhru v UFC v řadě

„Tak tento chlápek představuje skutečné nebezpečí,“ zněla slova jednoho z MMA reportérů, který živě přihlížel velkolepé jízdě, po které momentálně frčí Makhmud Muradov. Uzbecko-český bijec si na konto během ostře sledovaného turnaje UFC 257 připsal třetí výhru v UFC v řadě a dostal se do povědomí široké veřejnosti.

Co víc si může člověk přát nežli to, že zazáří na galavečeru, na kterém se nachází sám Conor McGregor. Makhmud Muradov ukázal po roční pauze, jak moc velký má hlad po úspěchu. A prakticky od samotného úvodu utkání to bylo vidět.

Andrew Sanchez vstoupil do zápasu jako mírný papírový outsider, ale o to větší měl odhodlání tuto nevýhodu zlomit. K jeho smůle ovšem čelil dobře naladěnému soupeři, který se snažil hned od začátku zápasu sbírat body a střídal údery jak na tělo, tak i na obličej. Když poté skončila první pětiminutovka, sudí rozhodně neměli žádných pochyb o tom, komu své hlasy přičíst.


Druhé dějství přineslo o něco vyrovnanější děj i z toho důvodu, že se Sanchez pokoušel vyrovnat hru. Američan o sobě dával vědět pokusy o takedowny, jež doprovázel protiútoky a snahou o kontrolu středu oktagonu. Takto se mu to dařilo dobré tři minuty, jenže pak Muradov v závěru opět dobře natrefoval, a dokonce i svého protivníka otevřel, čímž si zasloužil další kladné body.

Třetí dějství přineslo jeden z hlavních highlightů večera. Muradov nejprve čelil salvě úderů soupeře, které jej sice zasáhly, ale neomámily. Zato on sám předvedl kontr z říše snů. Hák z pravé ruky mířil přesně za ucho Sancheze, který se okamžitě ocitl v problémech. Jeho nohy se podlomily a k vidění byl drobný taneček, po němž už bylo jasné, že se Mach musí chopit šance, aby zápas ukončil. A to také udělal.


Muradov do značně omámeného Američana zaútočil naskočeným kolenem, přidal k tomu sprchu úderů a následně donutil rozhodčího ukončit hru. Uzbecko-český fighter zvítězil na technické KO a připsal si třetí výhru v UFC v řadě.


Další články