Sleduj nás

Makhmud Muradov o první výhře v UFC, pocitech i Floydu Mayweatherovi

Makhmud Muradov o první výhře v UFC, pocitech i Floydu Mayweatherovi

Makhmud Muradov si na svůj bojový účet připsal již dvanáctou výhru v řadě a tentokrát se opravdu jednalo o pořádnou zkoušku. Mach měl totiž na svou premiéru v UFC pouhé dva týdny přípravy, a navíc nezápasil ve váhové kategorii, na kterou své tělo poslední týdny usilovně připravoval. Přesto svou zkoušku nakonec zvládl.

„Jsem velice šťastný, protože tu píšu historii. Jsem vůbec prvním zápasníkem uzbecké národnosti, který se dostal do UFC,“ těšilo Macha na tiskové konferenci, kde nezapomněl prozradit, jak se dohoda o podpisu smlouvy s MMA gigantem zrodila. „Manažer za mnou přišel a říká: ‚Dva týdny, velmi těžký zápas. Jdeš do toho?‘ Odpovídám: ‚Jasně, žádný problém.‘“

Mach je znám svou pověstí přijímat těžké výzvy ze dne na den, což se potvrdilo i nyní. Ačkoliv měl jeho soupeř spoustu času na zápasovou přípravu více, recept na výhru přes první dvě kola najít nedokázal. Až do toho třetího dal opravdu vše, ale tam se Muradov i silou vůle zlomit nenechal.


„Má kondice nebyla dobrá. První dvě kola to šlo, ale v tom třetím to pro mě bylo už hodně těžké,“ přiznával Muradov, který i tak nezapomněl poděkovat svému soupeři za předvedenou bitvu.


A hned pár chvil na to navnazoval, že vydechovat ani pořádně nepotřebuje. „Listopad nebo prosinec, jsem připravený. S výběrem soupeře nemám problém,“ lákal, že mu je jedno, koho mu UFC předhodí. Pouze žádá regulérní čas na přípravu a toho se napodruhé už dočká.

Velkou roli v Machově vzestupu na vrchol hrál i známý boxer Floyd Mayweather, který o něm v létě napsal, že to je nejlepší MMA zápasník světa. Muradov nakonec vstupoval do prvního zápasu v UFC také s tlakem, aby toto tvrzení potvrdil.

Znáte Floyda Mayweatherea. Vše, co se kolem něj točí, musí být nejlepší (smích). Jsem šťastný, že ho znám. Je mým přítelem, sponzorem i součástí mé rodiny. Říkal mi, že dva týdny na přípravu nejsou moc dobré, ale pokud se cítím připravený, ať jdu. A já chtěl, aby ten příběh pokračoval,“ osvětloval Muradov přepisujíc historii svého národa.



Další články