Sleduj nás

Jiří Procházka se přeci jenom dočkal, v Rizinu si to rozdá o pás polotěžké váhy

Jiří Procházka se přeci jenom dočkal, v Rizinu si to rozdá o pás polotěžké váhy

Japonská organizace Rizin konečně vyslyšela volání českého bijce Jiřího „Denisy“ Procházky a umožnila mu bojovat o vůbec historicky první pás polotěžké váhy pod svou značkou. Za soupeře mu byl zvolen Muhammed Lawal, tedy protivník, jehož zkušenosti se táhnou od Strikeforce přes Bellator až právě po Rizin.

Jiří Procházka se přeci jenom dočkal, v Rizinu si to rozdá o pás polotěžké váhy

Procházka svou bitvou proti soupeři, jemuž se přezdívá King Mo, bude moct zabít rovnou dvě mouchy jednou ranou. Nejenomže může odčinit prohru, jíž mu uštědřil právě tento světoznámý přeborník z hmotnostní kategorie do 93 kg, ale navíc si bude moct splnit svůj sen stát se šampionem.


První vzájemný souboj mezi oběma borci se uskutečnil 31. prosince roku 2015. Denisa (23-3-1) byl tehdy svým protějškem (21-8-0) knokautován. Tato výhra jej následně vystřelila (opět) do Bellatoru, kde už jeho zkušenosti nestačily, nicméně narazil tam i na taková jména, jako je Ryan Bader nebo Liam McGeary.

Muhammed „King Mo“ Lawal tedy zkusí nakopnout svou kariéru opět v Rizinu, a to rovnou v podobě titulového zápasu. Jiří Procházka se momentálně nese na vlně sedmi vítězství a dopředu jej žene i chtíč dosáhnout svého cíle. Ten zahrnuje pás šampiona, poté nějakou tu obhajobu a následně i možný přesun do UFC.


Procházka bude moct svou nálož motivace odpálit již 21. dubna 2019, a protože je japonská organizace stále populárnější, určitě nebude žádných pochyb o tom, že se na zápas budou dívat fanoušci ze všech koutů světa.


Další články