Sleduj nás

Je Martin Buday už jednou nohou v UFC? Podepsal se stejnou stájí jako Lajoš Klein!

Je Martin Buday už jednou nohou v UFC? Podepsal se stejnou stájí jako Lajoš Klein!

Talentovaný reprezentant SFG gymu má na svém kontě šest výher v řadě, všech šest zápasů přitom dokázal ukončit před limitem, a tak se není čemu divit, že poutá pozornost.

Martin Buday je teď navíc ještě o krok blíže vysněnému UFC, protože podepsal spolupráci se stájí Ruby Sports & Entertainment. Tam už nějakou dobu působí i Lajoš Klein, první Slovák v UFC.

„Martin Bady Buday dnes podepsal smlouvu s americkým managamentem RUBY. Jde o stejnou stáj, v jaké je Lajoš Klein, takže už je jen krůček od UFC,” informoval na Instagramu profil SFG.


V týmu RUBY najdeme vedle Lajoše Kleina i celou řadu již známých jmen jako jsou například, Michel Pereira, Mackenzie Dern, Luke Sanders, Rafael Fiziev, Cynthia Calvillo a další.

O tom, zda, a jak rychle se Buday prokouše k UFC, rozhodnou další zápasy. Ještě na konci loňského roku měl bojovat o uvolněný titul šampiona těžké váhy organizace OKTAGON MMA. Bohužel ho však delší dobu trápil koronavirus, a tak byl nucen ze zápasu odstoupit. Ondřej Novotný, promotér organizace, ale prozradil, že by chtěl mít v roce 2021 v každé váhové kategorii jasného šampiona. Pravděpodobně se tak bude souboj o titul šampiona těžké váhy domlouvat znovu.


Martin Buday se blíží do UFC

S myšlenkou na zápas s Budayem si pohrával i Karlos Vémola. Martin má však ohledně výzvy Terminátora jasno.

„Jak vnímám výzvu Karlose? Že by to byl lehčí soupeř v boji o titul než Mikhail. Nic proti němu, samozřejmě má své kvality a má můj respekt, ale v těžké váze by přišel k úrazu, a ví to i on sám.“



Další články