Sleduj nás

Dozvuky z Lucerny: Hoppův ručník už je pojem!

Dozvuky z Lucerny: Hoppův ručník už je pojem!

Zápasníka Roberta Hoppa, který si říká Virus, možná tolik lidí neznalo. Tedy… alespoň do doby, než se postaral o prvotřídní faux pas na galavečeru profi boxu a K1. Na začátku to vypadalo na šťavnatou přestřelku. 

Hopp, který na zápas kývl mimo jakékoli přípravné období 4 dny před dnem D, si překvapivě vedl lépe než jeho soupeř Robert Racz. Pak ale přišel šok, který naučil pískat i ty z publika, kteří to doteď neuměli. Po třech minutách v ringu přistál obloukem ručník, který dal Razcovi jasně najevo, že si do Prahy udělal výlet jen na jedno kolo. 

Robert Hopp zaskočil pražskou Lucernu


A zatímco se pořadatelé chytali za nos, rozhořčení fanoušci plnili sociální sítě srdceryvnou dojmologií a Pavel Zahradník se styděl až za roh, Virus světem chodil s úsměvem na rtech. V tu chvíli nikdo nechápal proč. Po takové ostudě bychom spíš očekávali, že si zkusí vymyslet alespoň chabou omluvenku, on však prohlašoval, že je spokojen. 

Teprve ve chvíli, kdy se začalo rýsovat podezření, že celá jeho „klauniáda“ byla předem připravená, vše nabralo úplně jiný spád. Jednou z variant je, že Hopp má ve své stáji skutečně mistry v oboru Public Relations, kteří  usoudili, že negativní PR vyšle na boxerskou scénu účinnější světlici, druhou z možností je, že mu šlo čistě jen o těch pár tisíc. 


Fascinující na celé situaci je, že na jeho (ne)úspěchu se snaží přihřát kašičku i marketing zahraniční značky. V kuloárech se totiž proslýchá, že o Hoppa má zájem přední polský výrobce koupelnového textilu, který v marketingovém plánu na rok 2019 zvažuje investici do výroby nové kolekce ručníků pojmenované Hopp. Kolekce má být určena především zápasníkům bojových sportů.


Další články