Sleduj nás

Co ještě dělá v UFC? Měli by ho vyhodit! stěžuje si Adesanyův trenér na Kleina

Co ještě dělá v UFC? Měli by ho vyhodit! stěžuje si Adesanyův trenér na Kleina

Lajoš Klein zažil na UFC 253 snový debut, když ještě v úvodu prvního kola ukončil svého soupeře Shanea Younga. Tomuto vítězství ovšem předcházel jistý vroubek, který opravdu silně štve trenéra poraženého bojovníka.

Slovenský debutant přijal nabídku k zápasu na short notice, a tak neměl příliš času na nějakou úpravu jídelníčku. Limit pérové váhy v UFC činí 65,8 kg a Klein během oficiálního vážení měl 68 kg (150 liber), a tak musel 30 % svého platu věnovat soupeři. Jednalo se však o „dostatečný“ trest?

„Je to skutečně málo, protože ten hmotnostní limit Klein nesplnil naschvál!“ zlobil se Eugene Bareman, vrchní kouč ze City Kickboxing, kde kromě Younga působí také současný šampion z divize střední váhy Israel Adesanya.


„Kdo se aspoň trochu vyzná v bojových sportech, tak při pohledu na zápasníka během vážení hned pozná, jakou si dal práci se shazováním… A tenhle chlápek dozajista podváděl. Podle mého ztratil právo na to zůstat v UFC. Naschvál nesplnil váhový limit, nemá tu co dělat!“ rozohnil se Bareman.

Lajoš Klein pochopitelně podobné obvinění odmítá a slibuje, že do příštího souboje už se shazováním potíže mít nebude. Daná omluva je ovšem pro věhlasného novozélandského kouče málo.


„Opravdu hodně mě štvalo, když jsem viděl, jak tam Klein po výhře běhal a skákal, jako kdyby něco dokázal. Dokonce mi šel podat i ruku, ale rozhodčí ho naštěstí zastavil a odvedl pryč. Já osobně bych mu tu ruku podat nemohl. Nechápu, co ještě dělá v UFC!“ zlobil se Bareman.


Další články