Sleduj nás

Wilderova aura je pryč, teď ho zmlátí každý, opřel se do bývalého šampiona Hearn

Wilderova aura je pryč, teď ho zmlátí každý, opřel se do bývalého šampiona Hearn

Deontay „The Bronze Bomber“ Wilder (42-1-1, 41 KO) nedávno prohrál teprve své první profesionální utkání, ale už teď známý britský promotér Eddie Hearn věří, že se aura bývalého šampiona WBC rozplynula.

Alabamský knokautér strážil „nejprestižnější“ boxerský pás dlouhých pět let, jenže v odvetě s Tysonem „Gypsy King“ Furym (30-0-1, 21 KO) předvedl výkon, který vůbec nebyl hoden šampiona. Něco se v něm zlomilo. Bylo to soupeřovou připraveností?


„Bohužel se obávám, že je Deontayova aura pryč, zmizela. Myslím si, že to viselo ve vzduchu a teď se s tím bude prát,“ reagoval na kanálu Fighthype šéf stáje Matchroom Boxing Eddie Hearn.

Následně se nebál hrábnout ještě hlouběji. „Jakmile jednou prohrajete, lidé vás odepíší, takhle to dnes chodí. Wilder si vybudoval svou auru strachu na jednom úderu, ale jak přišel Fury, tak světu ukázal, že se mu lze ubránit. A co víc, nakonec Wildera brutálně zbil, což odhalilo v jeho stylu velké mezery,“ dodával s přesvědčením, že tento zápas poslouží jako vzor dalším bojovníkům, kteří se jednoho dne s Bronze Bomberem utkají.


Eddie Hearn svou výpověď završil tvrzením, že by rád v první řadě viděl Wilderův souboj s Andym „The Destroyerem“ Ruizem (33-2-0, 22 KO), protože to je bitva, která má větší smysl než trilogie s Furym.  

„Myslím si, že by to byl skvělý fight, ale také si myslím, že by Andy Wildera roztrhal na kousky. Andy má skvělou bradu a podobně jako to udělal Fury, tak i on by svého soupeře zaháněl do rohu. Wilder je teď psychicky rozervaný. K výhře by potřeboval předvést podobně taktický výkon jako Joshua. Nedomnívám se ovšem, že na to má,“ uzavřel Hearn.



Další články