Sleduj nás

Wilder oznámil další fight. Pro odvetu se současným králem WBC si jde Ortiz!

Wilder oznámil další fight. Pro odvetu se současným králem WBC si jde Ortiz!

Je to sotva pár dní, co aktuální držitel prestižního pásu WBC světu oznámil, že během příštích tří fightů počítá s takovými soupeři, jako jsou Anthony Joshua, Tyson Fury a pochopitelně i Luis Ortiz. V té době však ani sám Wilder netušil, v jakém pořadí přijdou, přičemž nyní se už karty začaly odhalovat. První na řadě je Ortiz!

„Všem mým fanouškům. Rád bych vám oznámil, že já a Luis Ortiz jsme se dohodli na odvetě. Datum a místo budou oznámeny v blízké době,“ napsal Wilder na svém twitteru.


Následně nezapomněl zmínit ani to, o čem už dlouhou dobu mluví. „Všechny mé ‚kontroverzní‘ zápasy musí být vyřízeny tak rychle, jak to jenom bude možné,“ podotkl, čímž narážel na Joshuu s Furym. Především s druhým jmenovaným má nedořešené účty.

Budeme-li se však držet současných osnov, první ze zástupu kandidátů je čtyřicetiletý bijec Luis Ortiz alias „King Kong“. Tento urostlý chlapík si jede svou profesionální kariéru „teprve“ od 16. února 2010, nicméně již od této doby si na své konto připsal 31 výher (26 formou KO) a jen jednu porážku. Jak už sami dobře víme, o jediný černý zápis v jeho jinak bezchybném rejstříku se postaral současný král WBC Deontay Wilder. Stalo se tak 3. března 2018 v brooklynském Barclays Centru.


Wilder oproti svému soupeři nepoznal porážku v dlouhých 42 zápasech (41-0-1). Naposledy se mu podařilo sejmout dřívějšího soka Dominica Breazeala (20-2-0), jehož sundal ještě v rámci prvního kola. Spory mezi oběma tábory se tak urovnaly a nyní se může s klidným svědomím přejít k další výzvě.


Další články