Sleduj nás

Vyhrál už naprosto vše, bylo by lepší, kdyby šel do důchodu, nabádá svého syna John Fury

Vyhrál už naprosto vše, bylo by lepší, kdyby šel do důchodu, nabádá svého syna John Fury

Ačkoliv Deontay Wilder ústně pro stanici ESPN potvrdil, že si trilogii s Tysonem Furym rozhodně nenechá ujít, tak otec britského velikána svého syna nabádá k tomu, aby pověsil rukavice na hřebík.

Jaké jsou cíle v životě boxera? Pro někoho je to co nejvíce titulů, pro někoho zase co nejvíce obhajob. Ať už je náš pohled jakýkoliv, všichni bychom měli vědět, kdy je nejlepší skončit. A John Fury si myslí, že tento moment pro jeho syna nastal právě teď.

„Chci, aby Tyson odešel do důchodu. Jeho práce je hotova, už nemůže dokázat více. Vyhrál každou profesionální trofej, kterou jen vyhrát lze. Věnoval tomu naprosto vše a teď je na čase, aby toho zanechal,“ uvedl Fury starší.


S podobnou myšlenkou si hrál i sám Gypsy King. Ten ještě před odvetou s The Bronze Bomberem naznačil, že ho čekají poslední tři zápasy kariéry, přičemž jeden z nich měl být s jeho krajanem Anthonym Joshuou. Jedná se ovšem o rozhodnutí, které zdaleka není úplné, cokoliv se může změnit. Do důchodu ho ale bude tlačit jeho otec.

„Mám-li k vám být upřímný, ještě před dvěma lety v podstatě neexistovala naděje, že se Tyson k boxu někdy vrátí. Byl tak moc na dně… přejídal se vším možným a upíjel se k smrti. A tohle všechno dělal před vašima očima. Jako rodič i jako otec jsem se tím velmi trápil,“ vzpomínal John Fury.


Tyson však nakonec našel cestu, jak se z krize dostat ven. Přebytečná kila shodil a v rámci sportu si opět našel cestu na samotný vrchol. Jako prvnímu boxerovi v celé historii se mu navíc podařilo získat tituly WBA (Super), WBC, IBF, WBO a The Ring magazínu.

„Nemohl bych být pyšnější,“ vracel se ke slovu John Fury. „Do jeho života se vrátilo štěstí a jeho boxerská mise je kompletní. Brzy mu bude 32 let, je stále mladý, a proto by si měl užít více času s rodinou, tomuto sportu obětoval vše, co mohl. To je můj názor,“ uzavřel.


Další články