Sleduj nás

Šéf stáje Top Rank promluvil o budoucnosti Furyho, Wildera a Joshuy

Šéf stáje Top Rank promluvil o budoucnosti Furyho, Wildera a Joshuy

Šéf stáje Top Rank Boxing Bob Arum se rozpovídal o tom, jak současná pandemie koronaviru ztěžuje plány ohledně pořádání třetí bitvy mezi Tysonem „Gypsy King“ Furym (30-0-1, 21 KO) a Deontayem „The Bronze Bomber“ Wilderem (42-1-1, 41 KO). Zároveň pak naznačil, jaké jsou současné vyhlídky k velkému sjednocujícímu duelu s Anthonym „AJ“ Joshuou (23-1-0, 21 KO).

Aktuální informace jsou takové, že by se Fury a Wilder měli střetnout na podzim současného roku. Nejedná se však o finální verdikt, protože doposud není jisté, zdali bude možné do arény vpustit diváky.

Bob Arum miluje box


„Abych byl upřímný, je to všechno o čekání. Jako první ze všeho musíme vyřešit problém s cestováním. Fury je zavřený v Anglii. Protože jsou zakázány odlety do USA, a předpokládejme, že by se třetí zápas uskutečnil právě ve Spojených státech, pak ho tam nemáme jak dostat,“ zmiňoval Bob Arum.

Téže platí však i v případě Wildera. „Řekněme, že bychom uspořádali trilogii v Anglii. Jak se tam dostane Wilder? Úplně stejný problém. A tohle jsou navíc galavečery, které nemůžete pořádat bez diváků, v sázce jsou velice signifikantní příjmy,“ vysvětluje prezident Top Ranku.


Bob Arum o boxu a jeho budoucnosti

Ve hře by tedy bylo i náhradní řešení. Zatímco je „Bronzový Bombardér“ zavřený v Americe, kde před nedávnem podstoupil operaci bicepsu, tak by se mohl naplánovat sjednocující souboj mezi Joshuou a Furym. Celý svět si přeje vidět bitvu takových rozměrů. Saúdská Arábie dokonce nabízí rekordní částky. A to i s příslibem, že by do arény mohli diváci.

„Musíme si počkat, jak Eddie Hearn vyřeší situaci s Kubratem Pulevem (Joshuův povinný vyzyvatel z řad IBF). Ustoupí, nebo neustoupí stranou? Prozatím to vůbec nevypadá. Momentálně ale řešíme více problémů, v červnu snad budeme chytřejší,“ dodával Bob Arum.


fury_arum

Jiné a mnohem více vzrušující zprávy ovšem přinesl svým fanouškům sám Tyson „Gypsy King“ Fury, který během živého streamu na svém Instagramu slíbil, že má od svého týmu „masivní, masivní novinky“ a my se je dozvíme již brzy. Prozatím máme držet oči na stopkách.


Další články