Sleduj nás

Nová generace to přišla převzít, raduje se Lopez z jednoznačné výhry nad Lomachenkem – VIDEO

Nová generace to přišla převzít, raduje se Lopez z jednoznačné výhry nad Lomachenkem – VIDEO

Třiadvacetiletý Teófimo Lopez přepsal dějiny, když v noci ze soboty na neděli jednoznačným způsobem vybodoval hvězdu lehké váhy Vasyla Lomachenka.

Zkušenému Ukrajinci nevyšel vstup do zápasu, když až téměř do osmého kola tahal za kratší konec provazu. Postupně se sice začal nadechovat k obratu, ale na ten v očích bodových sudí neměl.

Ačkoliv to Lomachenko viděl jinak, nakonec se musel smířit s tím, že přišel o pásy WBA, WBO i WBC a na konto si připsal druhou profesionální porážku.


Teófimo Lopez a jeho box překvapil svět

„Myslel jsem si, že jsem vyhrál, ale co už nadělám. Potom se doma v klidu budu muset podívat na záznam, abych to mohl hodnotit. Jak ale říkám, ve své hlavě jsem cítil, že vyhrávám,“ podotýkal bývalý šampion lehké váhy.


Sudí to ovšem viděli následovně: 116-112, 119-109 a 117-111. Zejména nad druhou kolonkou zůstává rozum stát, pokud se jednalo o „vyrovnané“ utkání.

„Jak jsem slíbil, tak jsem i doručil. Nová generace to oficiálně přišla převzít!“ zněla radostná slova mladého vítěze Lopeze, jemuž se podařilo zkompletovat všechny prestižní tituly.


Další články