Sleduj nás

Mike Tyson o tom, co pro něho znamená přezdívka „Nejobávanější muž světa“

Mike Tyson o tom, co pro něho znamená přezdívka „Nejobávanější muž světa“

Jak Mike Tyson dle vlastního názoru přišel k přezdívce „Nejobávanějšího muže planety“ a co pro něj tento pojem znamená?

S mentalitou, jakou do boje vstupoval tento člověk, byste v současné době jen těžko někoho našli. Dnes už čtyřiapadesátiletá boxerská legenda se nechala slyšet, že by byla v ringu klidně schopna zemřít. Jen tak totiž můžete prokázat své odhodlání a přinést tu nejvyšší možnou oběť.

„Proč Nejděsivější muž světa? Asi proto, že jsem ochotný v ringu zemřít,“ reagoval Mike Tyson na dotaz, jak se zrodila jeho přezdívka. „Odvaha zemřít v boji, takto mluví skuteční muži. Sám nevím, proč tak uvažuji. Nejspíš proto, že jsem pro tohle byl stvořen.“


Mike Tyson i na stará kolena ukazuje, že se svým způsobem stále dokáže měřit prakticky s kýmkoliv. Jeho pohyb a reflexy sice zpomalily, ale ne natolik, co by mělo odpovídat jeho věku.

„Nebojím se toho, co mě čeká. Život je pro mě komplikovanější než samotná smrt,“ přiznával tehdejší nejmladší šampion v celé historii těžké váhy boxu, když z pohodlí domova odpovídal na online otázky od bývalého UFC fightera Brendana Schauba.


Mike Tyson vypráví o své přezdívce v boxu

„Vím, že tu je vždy šance, že můžete zemřít. Ať už během tréninku nebo zápasu, to je prostě fakt. Ale já se toho nebojím. Vždy jsem si říkal, že pokud u mého zápasu někdo zemře, tak já budu ten vrah. Ta mentalita se stane vaším obranným mechanismem,“ vysvětloval.

„Box je sport, pro který jsem se zrodil a který budu dělat, než se odeberu na cestu Boží,“ završil svou emocemi nabitou výpověď Mike Tyson.



Další články