Sleduj nás

Mayweather udělal definitivní tečku za profesionální boxerskou kariérou, exhibicím se však stále nebrání

Mayweather udělal definitivní tečku za profesionální boxerskou kariérou, exhibicím se však stále nebrání

Floyd Mayweather (50-0-0) byl poslední týdny úzce spojován s návratem do ringu. Jeho známý rival Manny Pacquiao jej často lákal k odvetě, kterou bohužel dnes už dvaačtyřicetiletý rodák z Michiganu odmítl. Nechce riskovat jak své krásně kulaté skóre, tak ani své zdraví.

„Přišla mi spousta výzev a spousta pozvánek, abych se vrátil zpátky do ringu, ale rozhodl jsem se, že nastal čas, abych se řídil svým zdravím. A mé zdraví je moje bohatství,“ citovala britská stanice Sky Sports Mayweatherova slova.


„Box je velmi, velmi brutální sport. V posledních několika letech zde umřela spousta dobrých bojovníků. Pro člověka je důležité, aby věděl, kdy má skončit. Já to vím a loučím se s pocitem, že mám za sebou dobrou kariéru,“ odůvodňoval a připomínal, že nynější rozhodnutí by mělo být konečně to finální. Podobná slova o důchodu vedl Floyd i v letech 2007 a 2015, dvakrát se přitom rozhodl ještě vrátit.

„Čeká mě ještě pár exhibicí, takže s tím sportem budu v kontaktu. Vydělává mi to pěkné částky, i když už nejde o nic, co by se počítalo,“ byl si vědom Mayweather, který tak dal vzpomenout například na zápas s Tenshinem Nasukawou, jehož knokautoval ještě v rámci prvního kola. Výhoda exhibicí je i v tom, že jim nemusí věnovat tolik úsilí. Zkrácených šest kol v rámci propagace své značky by měl udýchat i bez řádného přípravného kempu. 


Floyd naposledy poslal nabídku exhibičního zápasu na stůl Mannyho Pacquia. Ten ji však odmítl a apeloval na to, aby se s druhou stranou dohodl na regulérním duelu, jehož se ale nedočkal. Jak se zdá, nyní si Manny i Floyd budou hledat nové soupeře pro to odvětví, v němž hodlají pokračovat.


Další články