Sleduj nás

Mayweather jmenoval 5 nejlepších boxerů historie. Mike Tyson ani Muhammad Ali jimi nejsou

Mayweather jmenoval 5 nejlepších boxerů historie. Mike Tyson ani Muhammad Ali jimi nejsou

Floyd „Money“ Mayweather (50-0-0, 27 KO) se rozhodl uveřejnit seznam pětice nejlepších zápasníků celé historie boxu.

Dle mnohých anket, které jsme v posledních letech mohli vidět například z produkce ESPN nebo magazínu The Ring, bývá nejčastěji nejlepším boxerem celé historie zvolen Muhammad Ali.

Floyd Mayweather je pokaždé obsazen do nejlepší desítky, ale kolikrát ho nikdo nepřiřadí ani k samotnému vrcholu, a to i napříč tomu, že svou kariéru zakončil bez jediné porážky.


Když byl tedy ústřední člen The Money Teamu rapperem Fat Joem tázán na to, jak by vypadal jeho elitní žebříček, nedržel se vůbec při zdi.

Floyd „Money“ Mayweather a jeho ochranka


„Neobětoval jsem tomuto sportu čtyřicet let, jen aby byl někdo lepší, než jsem já… Já jsem nejlepší z nejlepších,“ říkal přesvědčivý Mayweather.

A kdo by ho na seznamu doplnil? „Za další čtyři bych zvolil Pernella Whitakera, Aarona Pryora, Roberta Durana a Larryho Holmese,“ překvapoval.  

Zejména u posledního jména se však na chvíli zastavil. „Váhal jsem, ale Larry Holmes ve své aktivní éře porazil všechny hvězdné soupeře. Prohrál sice s Mikem Tysonem, ovšem to se přihodilo v době, kdy se vracel z ročního důchodu a kdy se postavil proti mladé hladové šelmě,“ vysvětloval.



Další články