Sleduj nás

Joshuův výdělek překonal britský rekord, Ruiz si odnesl jednu šestinu

Joshuův výdělek překonal britský rekord, Ruiz si odnesl jednu šestinu

Anthony Joshua a Canelo Alvarez jsou podle žebříčku i mediální či internetové přízně dvě největší hvězdy ve světě boxu a dá se tedy říct, že se od toho odvíjejí i jejich platy. Zatímco Canelo si za poslední zápas odnesl 35 milionů dolarů, Joshua ho ještě dvojnásobně převýšil.

„AJ“ měl v odvetě hodně co napravovat. Spousta lidí jej považovala za nejlepšího boxera těžké váhy a on se jim za to v pravidelných intervalech odvděčoval nemalými skalpy svých soupeřů. Jednoho dne ovšem narazil na mexického Destroyera Andyho Ruize a rázem dostala tato pohádka zápletku.


Joshua se na odvetu připravil nejlépe, jak jen mohl. V prvním zápase poznal, v čem tkví Andyho síla, a v tom druhém mu nedovolil ji využít.

„Box je o tom rozdávat rány a žádné nedostat. Vím, že moji fanoušci rádi vidí, když někoho knokautuji, ale v jistých případech musíte zápasit opatrněji. Ve svém srdci jsem stále válečník, ale také jsem ten, kdo se učí ze svých chyb. Věděl jsem, že se mi podaří je napravit,“ reagovala britská jednička.


Po dvanácti kolech tedy Joshua vyhrál jasně na body a kromě pásů si odnesl domů i luxusní sumu. Deník The Sun přišel s informací, že si staronový král divize těžké váhy přišel na 75 milionů dolarů, což činí nějakých 1,73 miliard korun českých. Tato hodnota pokořila absolutní britský rekord v rámci bojových sportů. Andy Ruiz se oproti tomu musel smířit s třinácti miliony dolarů.


Další články