Sleduj nás

Joshua? Nikdy by nebyl schopný porazit Wildera, domnívá se Fury

Joshua? Nikdy by nebyl schopný porazit Wildera, domnívá se Fury

Tyson Fury má vůči dovednostem svého britského krajana určité výtky.

Gypsy King vyčkává na duel, který by měl určit, kdo je nezpochybnitelným šampionem těžké váhy světa boxu, a i když jeho krajan Anthony Joshua drží ve své moci tři ze čtyř prestižních pásů, jde prý jen o jakousi náhodu.

„AJ nikdy nebyl právoplatným šampionem už jenom proto, že nikdy nebojoval s pravým králem – se mnou. Já jsem o ty tituly nepřišel v boji, to je rozdíl,“ uvedl Fury první z důvodů, proč Joshuu nepovažuje za mistra některé z federací.


Druhý důvod se však Anthonyho může dotknout mnohem více. „Joshua je jen čistě průměrný boxer. Je to pouhá reklamní tvářička, která nikdy nedosáhne špičkové úrovně. Určitě neporazí mě, Gypsyho Kinga, a stejně tak by nikdy nedokázal porazit ani Deontaye Wildera.“

Tyson Fury už před nedávnem avizoval, že je Joshua boxerem z kategorie třídy C. Nad touto kategorií se ještě logicky nachází třídy B a A, přičemž on sám patří do té nejvyšší. Zdali je tato předpověď pravdivá, to bychom se mohli dozvědět někdy v létě, kdy by mělo dojít k velkému sjednocujícímu střetu.



Další články