Sleduj nás

Je na čase udělat v tom jasno, říká Mayweather, duel s Nasukawou jsem nikdy oficiálně nepřijal

Je na čase udělat v tom jasno, říká Mayweather, duel s Nasukawou jsem nikdy oficiálně nepřijal

Poněkud nečekanou zápletku dostal příběh, na jehož dění se již fanoušci ze všech koutů světa začali těšit. Bojová organizace Rizin, v níž se mimo jiné také nachází doposud neporažený japonský vládce, měla propagovat své jméno velice významným duelem s Floydem Mayweatherem. Ačkoliv byl tento zápas již oznámen, americký boxer jej později zrušil.

A podle všeho se jednalo o jedno velké nedorozumění. Jak nám „Money“ později veřejně naznačil, byly mu přislíbeny úplně jiné bojové podmínky než ty, které se chvíli po jeho účasti na tiskové konferenci zveřejnily.

Hodně nahlas se hovořilo o tom, že na Mayweathera v rámci MMA čeká jeho první ostrý debut, avšak celá tato událost se měla původně odehrát pouze za zavřenými dveřmi bez přítomnosti medií, a tedy i bez oficiálních zápasových podmínek.


„Rád bych se s vámi podělil o jednu důležitou informaci. Konečně, jak jsem se vrátil z dlouhého výletu zpátky do USA, jsem našel čas vám vše sdělit. Já, Floyd Mayweather, jsem nikdy oficiálně nesouhlasil se zápasem s Tenshinem Nasukawou,“ překvapil uznávaný boxer.

Floyd Mayweather a jeho příprava na zápas


Pak se dal do vysvětlování. „Se vší úctou k němu, ale nikdy jsem až do své návštěvy Tokia o něm neslyšel, ovšem i s ohledem na svou novou spolupráci s Rizinem jsem byl požádán, abych svedl přátelský souboj s bojovníkem, jakého mi vyberou,“ uvádí.

A ten bojovník je onen dvacetiletý neporažený kickboxer, jenž si začal říkat o slovo už i v MMA. „Byl jsem informován, že se jedná exhibiční zápas pro menší skupinku lidí, a to navíc v uzavřených prostorách. Vše mělo být uspořádáno jen pro vybranou společnost,“ upřesňuje nám.

Nicméně později se z toho stala až nečekaně velká věc. „Jakmile jsme tedy dorazili na tiskovou konferenci, já i můj tým jsme byli doslova vykolejeni podrobnostmi, jaké nám byly předloženy,“ sděluje nám sám Floyd, „nic, s čím jsme předtím souhlasili,“ doplňuje.


Svou chybu si uvědomuje. „Měli jsme tomu učinit přítrž už v samotném úvodu, ale nestalo se, proto tak činíme teď. Je to líto a hluboce se omlouvám všem, co se na to těšili, avšak mohu vás ujistit, že jsem byl v ten moment totálně zaslepený, že jsem to nechal dojít až do této fáze,“ uzavírá.  


Další články