Sleduj nás

Floyd Mayweather vysvětluje, proč Muhammad Ali nebude nikdy lepší boxer, než je on

Floyd Mayweather vysvětluje, proč Muhammad Ali nebude nikdy lepší boxer, než je on
Muhammad Ali je v očích mnohých lidí nejlepším boxerem celé historie. S tímto tvrzením však silně nesouhlasí Floyd Mayweather.

Neporažená americká ikona, která zakončila svou profesionální kariéru se skóre 50-0, již několik let zastává názor, že zde v celé historii boxu nebyl viděn lepší bojovník. „Nestrávil jsem přes dvacet let tvrdé dřiny jen proto, aby byl nějaký Muhammad Ali v žebříčku přede mnou,“ řekl Floyd na stanici ESPN.

Proč tomu tak ovšem je? „Ali vždy bojoval jen v jedné hmotnostní kategorii a skutečně prohrál třikrát proti Kenu Nortonovi. Jediné, co v jeho kariéře stojí za uznání, je to, že se postavil za afroamerický lid, když při něm nikdo zrovna stát nechtěl. Jako boxer měl však mezery,“ vysvětloval.


A zejména jednu prohru mu vyčítal. „Ali prohrál se začátečníkem Leonem Spinksem, který měl na kontě jen sedm zápasů. A navíc prohrál víc soubojů, než ukazuje jeho rekord. Jen si zpětně zkoukněte trilogii s Kenem Nortonem, Ali tam prohrál všechny tři duely,“ dodával Mayweather.

A jak tedy vypadá „Moneyho“ nejlepší pětka boxerů celé historie? „Na prvním místě jsem určitě já, druhý je Roberto Duran, třetí Pernell Whitaker, čtvrtý Julio Cesar Chavez a pátý teprve Muhammad Ali,“ uvedl Mayweather, který příliš neuznává aktivní bojovníky z dnešní generace.

Další články