Sleduj nás

Floyd Mayweather se na konci roku utká s Tenshinem Nasukawou

Floyd Mayweather se na konci roku utká s Tenshinem Nasukawou

Dvacetiletý japonský zápasník drží svou neporazitelnost jak ve světě kickboxu (27-0), tak nově i ve světě MMA (4-0), čímž začal budit velkou pozornost. Organizace Rizin neotálela a hledala soupeře, který pomůže zvýraznit její jméno na trhu, a proto osoba Mayweatherových rozměrů pro ně byla jasnou volbou.

Floyd Mayweather se na konci roku utká s Tenshinem Nasukawou

A pro nás je podstatnou informací to, že se nebude jednat o klasický boxerský ani MMA duel. Zápas, jenž je na programu 31. prosince, bude mít speciální pravidla, u nichž ještě není jasné, k jakému odvětví se více nakloní. Počítejme spíše, že se bude jednat o jakýsi zlatý střed.


„Šlo nám hlavně o to, abychom společnými silami vybudovali něco nového. Jedná se o velký krok směrem kupředu pro celou organizaci a já pevně věřím, že jenom u tohoto zápasu se to nezastaví,“ nechal se slyšet promotér Rizinu Nobuyuki Sakakibara.

Každý, kdo se těšil na jakýsi případný střet ruského šampiona Khabiba Nurmagomedova s boxerskou legendou si tedy bude muset počkat. Tato zpráva určitě neznamená, že se ony velkolepé plány ruší, ba naopak se může jednat o „neformální“ přípravu na souboj dvou velikánů.


„Mohu boxovat, mohu wrestlit… mohu vlastně cokoliv, pokud se k tomu ve své mysli pevně odhodlám. Máme před sebou velké věci a já se nemůžu dočkat, až je lidé uvidí. Miluju, pokud se oni baví, protože pak si to užívám i já,“ svěřuje se Mayweather.

„Takže se vesměs snažím říct, že to děláme hlavně pro ně. Je skvělé přijít na druhý konec světa a stát u zrodu něčeho velkého. Velice se těším, až s touto organizací seznámíme celý svět. Má spolupráce s Rizinem ani po tomto duelu určitě jen tak neskončí,“ doplňuje.


Další články