Sleduj nás

Evander Holyfield odhalil tajemství, které bylo klíčem k poražení Mikea Tysona

Evander Holyfield odhalil tajemství, které bylo klíčem k poražení Mikea Tysona

Bývalý šampion těžké váhy, který sám jako jeden z mála našel recept na to, jak Mikea Tysona porazit, prozradil, co je tím kýženým klíčem k úspěchu.

Evander Holyfield svedl s „Železným“ Mikem dva zápasy. V tom prvním vyhrál na TKO v jedenáctém kole a v tom druhém na diskvalifikaci soupeře již v kole třetím. Pokud ovšem tato utkání měla něco společného, byla to zvolená taktika, jíž se „The Real Deal“ uvedl. Dost ovšem záleželo i na psychice.

„Vždy jsem se rád hnal dopředu. Každý si myslel, že před Mikem budu utíkat, ale já mu chtěl ukázat, že se ho nezaleknu,“ zmínil hned na úvod Holyfield během proslovu v BBC Radiu.


Evander Holyfield má recept, jak porazit dalšího soupeře

 „Spousta Tysonových soupeřů byla až příliš plachá, báli se ho. Já přijal ten fakt, že mě může trefit, a věděl jsem, že zároveň trefím já jeho. Za celý svůj život jsem inkasoval spoustu tvrdých ran, takže něco ustojím, navíc v můj prospěch hrálo i větší rozpětí paží,“ vysvětloval.


„Chtěl jsem Mikeovi od samotného začátku vnutit myšlenku, že pokud mě má porazit, musí pracovat mnohem tvrději než já. Chtěl jsem se mu dostat do hlavy. Chtěl jsem zakončit každé kolo s tím, že já budu mít poslední úder. A do toho úderu jsem se položil vší silou. Chtěl jsem, aby ve svém rohu myslel na to, jak tvrdě jsem ho trefil,“ přibližoval.

„Vím, že lidé rádi ubližují jiným, ale už nejsou rádi, když se ubližuje jim. Viděl jsem Tysona, jak kolikrát v minulosti útočil prvně na tělo a teprve až pak na hlavu, a přesně to jsem začal dělat i já. Útočil jsem na spodek a jemu to vůbec nechutnalo. Donutil jsem ho zpomalit a pozměnit gameplan. A o tom to celé je,“ dodával Holyfield, který se ve svých sedmapadesáti letech rovněž připravuje na bojový comeback, jímž by rád oživil své bojové schopnosti. Kdo ovšem bude jeho soupeřem, to se zatím neví.


Další články