Sleduj nás

Duel Furyho s Joshuou v ohrožení! WBC svého šampiona postavilo do slepé uličky, kdy mu hrozí odebráním pásu

Duel Furyho s Joshuou v ohrožení! WBC svého šampiona postavilo do slepé uličky, kdy mu hrozí odebráním pásu

O čem se celou dobu spekulovalo, to se bohužel stává skutečností. Prestižní federace WBC počínaje pátečním odpolednem oficiálně nařídila, aby se její šampion těžké váhy v příštím roce utkal s Dillianem Whytem (27-1, 18 KO). 

Tento požadavek se momentálně týká Tysona Furyho (30-0-1, 21 KO), kterého nejprve letos v prosinci čeká trilogie s Deontayem Wilderem (42-1-1, 41 KO). Pakliže by Gypsy King prohrál, zápasnická povinnost by se přenesla na Bronzového Bombarďáka.

whyte


„Důkladně jsme projeli všechny naše váhové kategorie a došli jsme k závěru, že vítěz duelu Fury vs. Wilder musí přijmout zápas proti Dillianu Whyteovi,“ znělo v prohlášení organizace. Oba boxery jistě nepotěší ani ta zpráva, že se zmíněná obhajoba musí uskutečnit v samotném začátku nového roku.

„Jakmile budeme vědět, kdo je šampionem, začneme vyjednávat. Zatím nemá smysl spekulovat o nějakém termínu, ale určitě se to odehraje zkraje nového roku,“ překvapoval prezident WBC Sulaiman.


whyte_fury

Všichni fanoušci, co se těšili na dvojzápas Furyho s Joshuou, mají minimálně pro nyní smůlu. Kdyby Tyson porazil Wildera a pak se přesunul k bitvě se svým krajanem, aniž by si předtím splnil svou šampionskou povinnost, federace by mu odebrala pás.

V tomto bodě musíme ovšem podotknout, že Fury s něčím podobným už pár týdnů počítá, a proto se nebál nahlas zmínit, že pro něho pásy nic neznamenají, jde mu pouze o to, aby porazil ta největší jména v oboru. 


Závěrem je třeba podotknout, že Whyte bude koncem léta bránit svůj titul dočasného šampiona divize těžké váhy WBC proti Alexanderovi Povetkinovi (35-2-1, 24 KO). Kdyby se ruskému veteránovi podařilo vyhrát, žádná podmínka o povinné obhajobě s regulérním šampionem by pak neplatila.   


Další články