Sleduj nás

Chystá se velkolepý comeback? Mocný Kličko by mohl oprášit rukavice a vrátit se zpátky do ringu

Chystá se velkolepý comeback? Mocný Kličko by mohl oprášit rukavice a vrátit se zpátky do ringu

Koncem dubna minulého roku podlehl tváří v tvář Anthony Joshuovi a rozhodl se, že nastal ten správný čas, aby pověsil rukavice na hřebík. Domácí prostředí ho ale tolik nenaplňovalo, kvůli čemuž si začal hrát s myšlenkou, že by se opět mohl vrátit tam, kde to zná nejlépe a kde by mohl překonávat historické tabulky.  

Zdali se máte vrátit, musí vás dopředu hnát patřičná motivace. A ta, jak se zdá, ukrajinskému bijci rozhodně nechybí. Dnes již dvaačtyřicetiletý dvoumetrový borec z těžké váhy si začal hrát s myšlenkou, že by mohl překonávat rekordy. 

Mocný Kličko by mohl oprášit rukavice


„Nevím sice, jak dlouho můžu zůstat v takové formě, ale to odhodlání ve mně stále ještě je. Pokud budu i v 45 letech cítit to chvějí v žaludku a touhu se zlepšovat, něčeho dosáhnout, pak nevidím důvod, proč bych nemohl pokračovat,“ svěřuje se Kličko. 

Podle toho, co nám prozradil, je patrné, že by rád překonal rekord, jenž stanovil bývalý americký boxer George Foreman. I jemu šlo o záznam do historických tabulek, když ve věku necelých 46 let oslavil tituly pod organizací IBF či WBA.


Anthony Joshua čeká na dalšího soupeře

Uspět v současné konkurenci těch největších borců z těžké váhy nebude určitě lehké, nicméně totéž by se dalo říct i o protivnících, jež by mohli případně Kličkovi čelit. Proti nim by totiž stál muž, kterého v jeho nejlepší formě dlouhých 11 let nikdo neporazil. Na svém kontě má celkově 64 výher a jenom 5 porážek.


Další články