Sleduj nás

Chce ukousnout i druhé ucho? Holyfield vyzval Mikea Tysona

Chce ukousnout i druhé ucho? Holyfield vyzval Mikea Tysona

Mike Tyson má nového vyzyvatele. Chce ho odvěký rival Evander Holyfield, kterému Mike v roce 1997 ukousl kus ucha. „Třetí zápas je důležitý pro náš odkaz,“ vzkazuje Evander Holyfield.

Úspěch Tysona v exhibici s Jonesem nenechal chladným bývalého šampiona těžké váhy Evandera Holyfielda. Ten začal nedávno také trénovat a rád by zužitkoval své úsilí k završení zápasové trilogie s Mikem.

„Už žádné výmluvy. Tenhle zápas musí proběhnout, abychom završili náš odkaz. Řekl jsi, že jsi připravený se mnou zápasit, tak podepiš smlouvu a vlez do ringu. Svět čeká, já jsem připravený,“ prohlásil 58letý Holyfield na úterní tiskovce.


Tyson se s Holyfieldem snažil domluvit už před exhibicí s Jonesem, ale neúspěšně. Vypadá to, že se blýská na lepší časy a boxeři se přeci jen domluví. Mike zmínil Evandera dokonce v pozápasovém rozhovoru. „Evander asi musí mluvit přímo se mnou, protože když to za něj domlouvají ostatní, nikdy to nedopadne.“

Evander Holyfield a Mike Tyson ve třetí bitvě v boxu


Třetí bitva mezi Tysonem a Holyfieldem by byla historickým sportovním okamžikem a snad každý opravdový fanoušek boxu by ji chtěl vidět. Poprvé se střetli v titulovém zápase v roce 1996, ve kterém Holyfield knokautoval Tysona v jedenáctém kole. Ještě známější je ale odvetný zápas „Kousanec z roku 97“, který proběhl o rok později. V tom frustrovaný Tyson ukousl v závěru třetího kola Holyfieldovi kus ucha a vyplivl ho na podlahu v ringu. Mike byl diskvalifikován a přišel o boxerskou licenci.

Holyfield naposledy zápasil v roce 2011, kdy ve 48 letech vyhrál 44. zápas ve své profesionální kariéře. Dojde na tento duel a budeme svědky středu dvou legend minulé generace?


Další články