Sleduj nás

Alvarez vs. Golovkin no. 3? Jsem si jistý, že se v budoucnu dočkáme, ale tentokrát přijde i KO, slibuje de la Hoya

Alvarez vs. Golovkin no. 3? Jsem si jistý, že se v budoucnu dočkáme, ale tentokrát přijde i KO, slibuje de la Hoya

V boxerském světě se poslední dny řeší jedno velké téma a tím je, zdali se Canelo Álvarez s Gennady Golovkinem utkají i do třetice. Kazachstánský borec prakticky ani jiné cíle nemá, zato mexická hvězda, která je dle medií největším boxerským zbožím na trhu, se nyní připravuje na svůj fight s Danielem Jacobsem. Co ale bude potom a jak se celá situace vyvine? To nám prozradil Oscar de la Hoya.

Bývalý americký bijec a současný prezident společnosti Golden Boy Promotions se nechal slyšet, že je tu jistá možnost. „Canelo si přeje jen ty největší soupeře a rozhodně není žádných pochyb o tom, že ‚GGG‘ je nepochybně jedním z nich. Tohle je rivalita, kterou chce svět vidět. Jsem poměrně přesvědčen, že se v budoucnu závěru té trilogie dočkáme, ale tentokrát přijde i KO,“ pravil sebevědomě de la Hoya, jenž favorizuje současného šampiona střední váhy.


Golovkin se poprvé s Álvarezem utkal v srpnu roku 2017 v lasvegaské T-Mobile Areně, která přes dvanáctikolovou bitvu vítěze nepoznala. Podobně jako u Furyho s Wilderem, kde duel také skončil remízou, nepřipadala v úvahu jiná možnost než odveta, v níž jsme sice opět žádné zakončení neviděli, ale tentokrát už soudci přiřknuli výhru mexickému borci.


Svět tedy konečně poznal vítěze, ale stále tomu souboji chybí jisté rozuzlení, neboť se proslýchá, že v každém případě šlo o poměrně vyrovnané zápasy, ba dokonce v tom prvním měření sil byl údajně lepší Gennady Golovkin, jenž musel bodovou remízu jen velmi těžce spolknout. V druhém střetu pak došlo na majority decision victory, což znamená, že dva arbitři hlasovali pro Canela (115-113) a jeden pro remízu (114-114).


Další články